Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cele Czyny Posunięcia

Rikitikitawi

Rikitikitawi

Od patrzenia bolą oczy, od niechcenia życie toczyć,
bez znaczenia żyć na pamięć, do złudzenia znać czekanie.
Patrzeć w jutro jak na wczoraj, się zasłaniać, w ciszy chować,
mówić trudno gdy nie pora, cień zostawić gdzieś przy torach.
Pędzić niczym pociąg widmo, być w nadziei, tamci znikną,
bredzić, liczyć iść po wszystko, żyć dla celi i dla "Intro"...

Już nie dziwić się zwątpieniem, tuż gdzie czyny mieć też mienie,
mierzyć wszystko skalą prawdy, wierzyć twardo w talon zdarty.
Mieć w zapasie więcej chleba, biec po kasę, gdzieś zaebać...
Cele? Czyny?? Posunięcia!??

To Danielek tylko wkręca..;)

18 681 wyświetleń
616 tekstów
46 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!