Menu
Gildia Pióra na Patronite

Feniks

odkrywam co mam pod skórą

pozbywam się ciała
jak wąż skóry
by narodzić się na nowo
z lepszym spojrzeniem na świat

obudzą się nowe idee
będące domem moich marzeń
zbuduję na nich fundament
innego przyszłego dnia

dziś umrę ponownie
by jutro wstać z popiołów
wczorajszych kłamstw

47 970 wyświetleń
306 tekstów
144 obserwujących
  • Uczuciowa

    5 March 2013, 20:20

    By zacząć wszystko od nowa . . .

  • słoneczniki

    5 March 2013, 10:43

    Zamknąć pewny rozdział by móc swobodnie żyć, oddychać, chłonąć...

  • Lacrimas

    4 March 2013, 21:56

    mierzi mnie skóra przy skórze
    w tym wypadku

    choć pod koniec
    znów mogłem oddychać.

  • Uczuciowa

    4 March 2013, 21:15

    Dziękuję ślicznie :) Wiersz napisany pod wpływem chwili na lekcji w szkole :)

  • motylek96

    4 March 2013, 21:05

    "...dziś umrę ponownie
    by jutro wstać z popiołów
    wczorajszych kłamstw ""

    znakomite

  • M44G

    4 March 2013, 20:00

    Ładnie.