Menu
Gildia Pióra na Patronite

Puszki i konserwy

Od kogo byłoby się uczyć
Gdyby wszyscy byli tacy sami
Inność i nowość strach budzi
I możliwościami nas mani

Nowy, przybysz z daleka
może szpieg, lub trędowaty
A może kupiec ze skarbami
Co zna na choroby herbaty ?

I takie w nas stare rozterki
Od czasów stepu i ogniska
Więc na puszki i konserwy
Podzieliły się ludziska

103 036 wyświetleń
1195 tekstów
141 obserwujących
  • szpiek

    26 December 2018, 06:38

    We własnej osobie :-)

  • 25 December 2018, 22:53

    To pewnie... szpiek. ;)
    Pozdrawiam. :))