Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na skrzydłach marzeń …

odfruńmy w dotyk dłoni naszych
płatkiem oczu wesołych wypłoszmy smutki
spijając z siebie … codziennie soki miłości
palcami które widzą lepiej …
kocham Cię do szaleństwa dłoni …
języka i mowy które złożyły nas w …
jeden wspólny ogień namiętności
kocham cię gładkością policzka, bioder, piersi …
trzepotaniem serca.....nalotem myśli
nocą ... spełnionych marzeń …
błękitnym zawrotem głowy …
wzbić się na skrzydłach namiętności
i szybować w otchłani pożądania …
smutek zamienić w uśmiech
w smutnych oczach namalować kolorowe jutro
do bólu napełnić ciebie sobą
dotykając twoją dłoń ustami
......................................................
szkoda że to tylko sen …
czy bez szans na jawę?

17 381 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • słoneczniki

    13 September 2011, 10:58

    Pobudziłeś moją wyobraźnie...

  • 19 February 2011, 19:36

    Ten sen - spełni się :)

    Pozdrawiam :)

  • IBELLA

    19 August 2010, 16:26

    Dołączam się do zachwytów :)

  • oliann

    10 August 2010, 12:39

    przepiękny, delikatny.
    właśnie ta subtelność mnie powaliła. pozdrawiam ;)

  • Bogdan Z

    9 August 2010, 14:53

    :) dzięki :)

  • Wichura

    9 August 2010, 14:51

    Wprawdzie znów mnie smucisz obrazem który malujesz słowem... ale widzę światełko nadziei w ostatnim wersie. :) Pozdrawiam ciepło.

  • Bogdan Z

    9 August 2010, 14:50

    cieszę się Aniu, że ... spodobało się Tobie :)

  • Wichura

    9 August 2010, 14:48

    Piękny, Bogdanie...

  • motylek96

    7 August 2010, 15:37

    I ciebie Bogdanie dopadła wena erotyczna...typowa dla tej pory roku..
    Ż

    Wiersz piękny

  • Przemio

    7 August 2010, 15:28

    może to sen proroczy ; >