Menu
Gildia Pióra na Patronite

I tak od setek lat.

Odeszło, odeszło, odeszło
Lato, odeszło i jesień jest
Jesień, jesień, liście, zimno
Zima, zima, zimno i nic
Czasem biało, lecz ogólnie mróz

I tak od setek lat
Taki to nasz dziwny
Dziwny świat

Że tu jest zimno
A tam jest ciepło
I odwrotnie będzie też

Cztery pory roku
W jednym roku
Lecz nie do końca
Bo nienormalna
Jest zima
Która lepi bałwana

Zimą jedną i tą samą
Kończy się rok
I następny się zaczyna
Taka oto dziwna zła zimna zima

Przyjdzie po niej, oj przyjdzie
Wiosna przyjdzie, lato będzie ciepło
Jeszcze do końca się nie zaczęło
A mi już się znudziło i zbrzydło i odechciało

http://www.youtube.com/watch?v=wYBr9nHQvcs

66 691 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    25 September 2013, 19:23

    Wzajemnie Droga Agnieszko.

  • misiek45

    25 September 2013, 19:19

    A rok koło zatoczy od nowa
    Składajac cztery pory roku
    Nam przyjdzie znów się dostosowac
    Żeby dotrzymac każdej kroku...
    Pozdrawiam miło Marjanie :)

  • M44G

    22 September 2013, 17:21

    I wiesz co Dorotko? Byle czy nie byle do wiosny, to ona ta wiosna przyjdzie nie proszona to jest właśnie radosne, lecz smuci to, że jesień to bliźniaczka wiosny też robi tak samo wszystko tylko na odwrót.