Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

Odeszłam
tak po prostu.
Zapomniałam
dużo wcześniej.
Nie bolało.

Układam życie,
spajając uśmiechem.

Uśmiechem
Spojrzeniem

Kiedyś byłam radością,
Twoim szczęściem.
Odganiałam ciemność,
byś piękno życia poznał.

Twoją radością.
Któż Ci teraz rozpromieni
ranek, nowy dzień.

Przyświecam na innym niebie,
które wiele gwiazd liczy,
nie jedna własne światło dać gotowa.

Twoje niebo ciemne.
Zapomniane.

Ta ciemność zabija.
Byłam słońcem,
staję się gwiazdą...

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!