Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Dama Trefl~~

Odejdzie kiedyś wcześnie rano
Tak jakby poszła kupić chleb
Drzwi cicho zamknie bez pośpiechu
W mgłę otulona Dama Trefl

W zamkniętej dłoni w skrawku nieba
Ukryje nocy gwiezdny pył
Z ufnością pójdzie mleczną drogą
Tak jakby świat tam inny był

Nie oglądając się za siebie
Ezoterycznie w wymiar snów
Ze schyłkiem nocy co dniem zbladła
Po pocałunku zamiast słów

W pasjansie łez źródlanej wody
Rozda ostatnią talię kart
I w niej wyczyta całą przeszłość
Czy czas co minął był coś wart.

109 620 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Krisso

    4 March 2016, 21:59

    Genialny wiersz...

  • 24 February 2016, 23:23

    Bardzo ładny.
    Pozdrawiam. :)

  • Cris

    23 February 2016, 22:06

    Myślę, że talia kart kryje, że miniony czas wart, wiele wart... ;)
    Serdeczności Agnieszko :)