Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Wolność

Oddzielona murem niedostepnym dla nikogo.
Jej ogród poglądów kwitnie, czuje się tak błogo!
Hermetyczne środowisko zapewnia jej spokój.
Jeśli wróg puka do bram, nie zna słowa "niepokój" .

Mikrokosmos to bezpieczne miejsce dla rozwoju.
Żadna siła nie posiada klucza do jej podboju.
Suwerenna, niezachwiana przez bodźce zewnętrzne.
Nieujarzmniona, nikt niezależności nie zdepcze.

Historia lubi się powtarzać, miał ją nasz przodek.
Usłysz krzyk wolności, płaczę niczym noworodek.
Bije równo z moim sercem, jedność znaczy więcej.
Każdy ma ją w sobie, czas uwolnić skute ręce...

12 274 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!