Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odchodzisz !?

Odchodzisz już z stąd
W zapomnienia kąt

Jak zabytkowy zegar
Który to przestał
Odmierzać czas

Zegar z kukułką
Który uszkodził
Swą sprężynę
A tak naprawdę
To uszkodził ją
Właśnie ten czas
Tak odmierzany
I przez zegar
Z czułością doceniany
Teraz zdjęty ze ściany
Między belkami
Na strychu wraz
Z innymi rupieciami

Czemu niewyrzucony?
Przez sentyment
Czemu nienaprawiany?
Przez trudności
Z tym związane

A więc odchodzisz
Właśnie jak ten zegar
Jakoś tak w niepamięć
Lecz nie na śmietnik

Co jakiś czas
Można kurz zetrzeć
Lecz naprawić się nie da
I na ścianie nie zawiśnie
A kukułka ani nie piśnie
I drzwiczek już nie zatrzaśnie

Tak i ja o Tobie pomyślę
I z Tobą zasnę
Lecz nie obudzę się już
Obok Twojego boku
Pisząc to z łzą w oku

http://www.youtube.com/watch?v=nGflKytxiWg

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Biała_Lilia

    28 January 2013, 21:58

    A dziękuję i wzajemnie ;), Uśmiech zostawiam . Dobranoc

  • M44G

    28 January 2013, 21:55

    Miło mi z tego powodu Magdaleno. Pozdrawiam i miłej nocy życzę.

  • Biała_Lilia

    28 January 2013, 21:53

    Hej ;)
    Ehmm ślicznie napisany (bardzo mi się podoba)

  • M44G

    28 January 2013, 19:58

    Ja Ciebie Też Serdecznie Pozdrawiam Natalio.

  • 28 January 2013, 19:57

    Smutny...Ale przepiękny....

    "A więc odchodzisz
    Właśnie jak ten zegar
    Jakoś tak w niepamięć
    Lecz nie na śmietnik" - przepiękny ten wers....

    Pozdrawiam miluśko...

  • M44G

    27 January 2013, 18:08

    Miło mi to czytać Starlight. Ja Ciebie też Pozdrawiam.