Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawo do polskości

Odbieram ci prawo lewaku
Do polskości
Za wiarę w siłę swej wiedzy
Za brak szacunku dla dwóch tysiącleci
Zabieram ci prawo
Jak twemu ojcu głupiemu
Czerwonemu zdrajcy
Komuny wyznawcy
Zwiastunie
Śmierci i biedy

Odbieram polskość
Tobie złodzieju
Co miary nie miałeś
Gdy sukno z chorej matki
Chciwie rwałeś

Odbieram tobie Polskę
Zdrajco agencie
Od Gibraltaru po Smoleńsk
Czekam na ciebie
Czekam w zemście

76 481 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    26 August 2017, 18:28

    A to dopiero zaskakujący wywód

  • MyArczi

    26 August 2017, 16:53

    Jeśli złodziejom chcesz odbierać Polskę, to odbierz ją aktualnej władzy.

  • wdech

    25 August 2017, 23:46

    Popieram
    np.
    na takiego głuchego bronka, to jednak trzeba ryknąć, by usłyszał
    iż swoje ,,cepy do wycepowania,, niech wypróbuje na swoim grzbiecie, nie POruszając
    np. żyrandola

    itd.
    he he

  • Irracja

    25 August 2017, 23:20

    ... to samo o Polakach mogą powiedzieć np. Litwini i Ukraińcy... a poza tym, Piłsudski pochodził z litewskiego rodu, Jagiellonowie z Litwy, Wiśniowieccy z Rusi, Beck i Lelewel z Prus lub Niemiec... i wielu, wielu innych... i wszyscy dążyli do ujednolicenia... ich tez byś za lewaków uznał?... zresztą Piłsudskiego można za lewaka uznać, nawet katolikiem nie był... był socjalistą, który nad poglądy polityczne patriotyzm postawił... nawołujesz tylko do nienawiści, i tyle...

  • Trzykropek

    25 August 2017, 23:15

    A jeszcze odnośnie samostanowienia, to najlepsza droga by oddalić się od Boga.

  • Trzykropek

    25 August 2017, 23:10

    Nie mówiłeś bym podał argumenty tylko uzasadnił, a uzasadnić swe stanowisko też można.

  • RozaR

    25 August 2017, 23:07

    To nie argumenty tylko stanowisko .

  • Trzykropek

    25 August 2017, 23:04

    Uzasadniam: jestem zwolennikiem zjednywania ludzi, choć jednolitość pewnych działań i myślenia, me obawy budzi. Niby bliskoznaczne stwierdzenia, ale czasem jeden wyraz obnaża i podejście innych zmienia.

  • RozaR

    25 August 2017, 22:57

    Trzyporku rozporku - swą rację należy uzasadnić .
    Lewacy ,komuniści i faszyści to wrogowie narodu polskiego. Lewacy dąrzą do ujednolicenia Europy rasowo oraz kulturowo co stoi w sprzeczności do samostanowienia oraz trwania w tradycji i ideałach polskości . Czyli lewactwo to zamach na Polskość - więc wróg prawa do nie mieć nie powinien .
    Czy mam prawo pozbawiać kogoś polskości Irracjo ? Ja nie pozbawiam ja pokazuję logiczną analizę że np. lewacy prawa do niej nie mają bo stoją w sprzeczności z Polską racją stanu . Ja posumowałem decyzje podjeli oni - czerwoni i tęczowi .

  • Irracja

    25 August 2017, 22:41

    ... a Tyś kto?... król czy Bóg Polski?... tak, czy tak - wróg prezesa, jedynowładcy Polski...

    ;-)