Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strażnik Serca.

Oczy, usta
- wejrzenie
- uśmiech
Włosy- wyraz kobiecości
namiętności, marzenia.

Spojrzenie, które darzy pewnością
lecz nic nie mówi, nic nie znaczy
i wszystko znaczy
zagadka pełna nicości
nicość pełna rozwiązań
jak wszechświat
który z niczego
ogromem...

Tylko głos gdzieś umyka...
ten przenikliwy, poznany
usłyszany
zapomniany
ale najpiękniejszy

I ta pewność, która musi być prawdziwa
że to głos...

Strażnika Serca mego...

81 756 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Elizabetta

    23 May 2013, 21:27

    Pod wrażeniem jestem wielkim, piękne wersy:)

  • scorpion

    23 May 2013, 17:01

    Starlight, naprawdę chcesz, żeby cały portal znał Twoje imię? ;]

    Ciekawe skąd to wszystko wiesz...

  • Papużka

    22 May 2013, 14:19

    Brodacz uparty wie lepiej co wypada,
    więc nie będę robić za "ciotkę dobra rada". ;)

  • scorpion

    22 May 2013, 14:16

    Nieee :D Przez tytuł i koniec "strażnik serca". Mogłoby to oznaczać jakąś zaborczość na przykład ;]

  • Papużka

    22 May 2013, 13:52

    Zawsze możesz napisać temu "strażnikowi" jakieś sprostowanie, ażeby nakierować na właściwe odebranie.

  • scorpion

    22 May 2013, 13:50

    Hmm... No może ;] Ale też może zostać źle odczytany przez tego "Strażnika".

  • Papużka

    22 May 2013, 13:15

    Tego nie sposób nie zauważyć...

  • scorpion

    22 May 2013, 13:14

    Miło, że to zauważyłaś... Rzeczywiście, sporo tutaj wylanego serca w postaci słów.

  • Papużka

    22 May 2013, 13:11

    Każdy wers ma w sobie duszę, poupychałeś serce w owe strofy... przepiękny.