Menu
Gildia Pióra na Patronite

NOWOROCZNE POSTANOWIENIE

Oczyszczę swój umysł,
Wybielę wspomnienia,
Zapomnę, co było,
Już pora wyjść z cienia.
Dziś pora zabłysnąć,
Rozpalić płomienie,
Nie czas na tęsknotę
I w siebie zwątpienie.
Czas z głową do góry
Krok zrobić do przodu,
Nie patrzeć przez ramię,
Choć czuć powiew chłodu.
Niech w plecy mi wieje,
Marzenia się ziszczą,
Dziś w sobie mam siłę,
Tej siły nie zniszczą!

A ludzie, co kiedyś
Mówili, że bliscy…
Zostali gdzieś w tyle
I stoją wśród zgliszczy.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • misiek45

    27 January 2013, 19:56

    Wspaniałe postanowienia Joasiu,oby się spełniły ,pięknie napisany wiersz-pozdrawiam milutko:))

  • Nutka67

    17 January 2013, 23:29

    Tak, ten tysiąc już chyba minął... Niech idą w pioruny.
    Dzięki, pozdrawiam.

  • 15 January 2013, 20:34

    Joaś, niech Ci się ziści...mówią, że zmory uciekają po upływie tysiąca dni- już czas... ;)

  • Nutka67

    13 January 2013, 22:10

    Marjanie, dziękuję za zainteresowanie.
    Pozdrawiam gorąco.

  • M44G

    13 January 2013, 21:33

    A niech się ziszczą marzenia jedno po drugim w niepospiesznym tempie, lecz też niezbyt wolnym . Pozdrawiam Cię Droga Joanno.