Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

A...

ocieram się o skrzydeł
Twoich błękit
bezcienistą zielenią wiary

jestem, nie jestem
czekam i nie czekam

a Ty zbierasz moje życie
wciąż od nowa z ziemi
ręką Boga unosisz
dzieląc swoje niebo na pół

cierpliwie przenikasz
kiedy w siebie wracam
z objęć zimnego piękna

małe słońca rodzisz
nocą ciemną dla mnie

a ja bezimienna
Twoje imię rzeźbię
pierwszą samogłoską
w sercu...

78 384 wyświetlenia
347 tekstów
254 obserwujących
  • Efemeryda60

    6 January 2013, 04:55

    Arturze, przecież Ania jest malarką, więc niepotrzebne twoje szukanie ;)
    Z pewnością, pomaluje odpowiednim odcieniem, tylko będziesz musiał zdjąć skrzydła ;)

    od Giakonika, IceCherry, Grafit
  • Voyage

    5 January 2013, 22:13

    ooo...na ten ciąg zdarzeń to będziemy czekać i nie czekać..;))

    Andzia, nie lataj, jeno pisz..;))

  • OGRODY-MARZEŃ

    5 January 2013, 15:45

    Piszesz tak, że czytając, chce się dalszego ciągu zdarzeń ;P
    Z zapartym tchem i walącym sercem ;)

    Pięknie, po prostu pięknie i tyle ;P

  • Julka 10

    5 January 2013, 00:00

    A ja to już nawet nie wiem skąd Ty takie wersy zrywasz...Nawet konwalie w maju nie pachną tak pięknie i na błękitnym niebie... ich nie czytałam...

    "...a Ty zbierasz moje życie
    wciąż od nowa z ziemi
    ręką Boga unosisz
    dzieląc swoje niebo na pół..."

    ANIU JESTEŚ WIELKA....I WSZYSTKIE TE NASZE MARNE SŁOWA...PISANE NA TYM PORTALU... MOGĄ SIĘ KŁANIAĆ TOBIE...TYLKO DO... TWOICH STÓP... ;)))

    a jak ktoś myśli inaczej to....szabla w dłoń ;)))))))

  • Voyage

    4 January 2013, 23:31

    No, Andzia, chyba sobie skrzydła przefarbuję na błękitno..hehe..;))
    Jeno muszę sobie szukać i nie szukać odcienia dobrego..

    ;))Piękny wiersz, dobre Serce w nim wymalowałaś, i choć A.kopytkami trzaska, skrzydła jego wielkie.
    ( i po moich piórach, wiem ! ;)

  • skrobek

    4 January 2013, 23:02

    Piękna liryka...
    Coś co zapada w pamięć :)

    od IceCherry, Piętaszek, Kenzo
  • IceCherry

    4 January 2013, 22:48

    kiedy w siebie wracam
    z objęć zimnego piękna

    Niesamowite metafory, ale u ciebie Aniu to już normalne ;) Brawa za wiersz ;)

  • Kenzo

    4 January 2013, 21:48

    Fantastyczny wiersz, magia, niebo i wzruszenie. Czuje się te skrzydła, czytając.

  • EmilG

    4 January 2013, 16:23

    A...
    więc są jeszcze Anioły na tej ziemi, i to z błękitnymi skrzydłami ;)

    piękny wiersz, ciekawią mnie te małe słońca ;)

  • Pechowa_

    4 January 2013, 15:14

    Joasia ma rację... :)
    Ostatnia zwrotka zrobila na Mnie ogromne wrazenie w sercu zagrała...! :)
    Zabieram do Siebie...
    Cudownie piszesz...