Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilka tysięcy mil

Ocean to nic
To tylko kilka tysięcy mil
I choć te mile nas dzisiaj dzielą
To ten ocean jest dla mnie nadzieją.
Wśród głębin,
Wśród ciemnych odchłani,
Wśród fal, które w klif uderzają,
Są spokojne tafle wody,
Które uspokajają
I jasność nieba w sobie odbijają...
Bo nie ma oceanu
Na którym sztormy wiecznie trwają.

~Martyna Rakowska

26 107 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!