Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kraina Czarów

Obudź się Alicjo
Kraina Czarów w której żyłaś się skończyła
Drzwi zamknęły się bezpowrotnie
Rzeczywistość zaskoczyła w pełni świadomość
Nie ma już ucieczki i skoku do krainy wspomnień
I choćbyś waliła pięściami nogami
Żelazna krata zamknęła przejście
I szaleństwo i styczność z rzeczywistością
Ból straszny ból jak teraz się pozbierać
Gdy człowiek 10 lat żył w innym świecie.
Alicja tylko bardziej robi się blada
Coraz bardziej skulona
I choć dalej jest w środku dzieckiem
Jej postać nieco przygarbiona
I obłęd obłęd w oczach szukający rozwiązania
i dłonie które szukają pocieszenia
Lecz rozwiązania nie ma
Na nowo nauczyć się żyć trzeba
Lecz jak gdy niczym narkoman potrzebuje wspomnień jak bezdomny chleba
Obudź się Alicjo
Sen nie pomoże nic już nie wróci
On także nie powróci
Ani tamten i o nich wspomnienia
Zmierz się z tym lub umieraj
Otwórz oczy..
I w końcu żyj...

1635 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    8 March 2014, 20:31

    Temat Alicji z krainy czarów odstrasza mnie jak różowe kucyki.