Menu
Gildia Pióra na Patronite

:) Stokrotka

Obejmij mnie mocno
W ramionach swych
Przytul do Twego serca
Które wygrywa melodię
-Mojego serca stały rytm

Bądź na odległość szeptu
Czule gładząc moje włosy
Układające się na Twojej piersi
Niczym zboża kłosy

Bądź tuż o dotyk tych dłoni
Które z uwielbieniem
Rysują kwiaty na moim ramieniu
Bym nie poczuła się jak zwiędły mak
Leżący na twardym kamieniu

Bądź na odległość stykających się ust
Bym mogła księżycowy pocałunek Ci skraść

Bądź na odległość oczu
Abym mogła jednym spojrzeniem
Uspokoić Twoje myśli zbłąkane

Obejmij mnie swym ciepłem
Rozpromień moją duszę uśmiechem
I zawsze przy mnie bądź

A ja będę dla Ciebie
Wiosenną, promienną stokrotką
Po stokroć Ci wdzięczną
za Twoją obecność

5632 wyświetlenia
111 tekstów
12 obserwujących
  • krysta

    2 April 2016, 11:19

    bądź- spełnij marzenia...b.ładny wiersz.
    pozdrawiam ;)