Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czeski cyrk z międzynarodową obsadą

Obecnie
cyrku nie odbiera się
beztrosko jak w dzieciństwie

dociera bity kucyk
skrzywiona małpka
i niedźwiadek z elektrodą w odbycie
(szkolił je trener Sasza)

pod kopytami koni
trociny
a na siodłach woltyżerki
jak sprężyny
z czego jedna ukrywa ciążę
nadrabiając wysiłek miną

szef zwija palcami wąsa
i pociera dłońmi garnitur beżowy
dzieci mają przyklejone uśmiechy
a grudy mleka w proszku
wzbogacają lody

orkiestra rzewnie gra
z Titanica melodię końca
clown przepił życia dwa
a teraz pomidora nosi na nosie

w sercu rdza

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Gaia

    31 July 2013, 16:02

    Clown i rdza
    dookoła...
    nigdy nie lubiłam cyrku

    A Ty dałeś temu wyraz w tym wierszu
    :)