Menu
Gildia Pióra na Patronite

skarbonka

obdarował
tysiącem obietnic

niedotrzymane słowa
które wbrew sobie
pamiętam

czasami myślę
że byłam jedynie
skarbonką jego
przysiąg

11 107 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • 26 January 2016, 11:28

    Nie nazwał bym tego rozwinięciem bo Twój wiersz tego nie potrzebuje. Raczej zwykły komentarz. Pasował tematycznie do mojego tworu z tego samego dnia :), również dziękuję za pozytywną i ciekawą dyskusję.

  • Deszcz

    25 January 2016, 22:12

    :D widzę, że doskonale się rozumiemy.
    wielkie dzięki za rozwinięcie komentarza ;)
    pozdrawiam.

  • 25 January 2016, 21:18

    ....cd
    Teraz jestem znowu wolna,
    młoda dzika i frywolna
    zbiorem kropel ciepłym DESZCZEM

    Ciężką ręką się to pisze i nie chodzi o zbiór fiszek
    lecz o wiarę w oczyszczenie duszy
    aby mogła się znów cieszyć, płakać, może czasem wzruszać...

    :)

  • Deszcz

    25 January 2016, 21:03

    "wyrzucam w górę ręce
    zawartość pęka
    opada iskrami
    wraz z nimi sypią się myśli
    co były mi przysięgami"
    ;)

  • 25 January 2016, 20:53

    Smutek pogłębiony żalem
    pielęgnujesz mocno
    owijając szalem, aby nie zmarzł !

    Czy chcesz rozbić taką "ŚWINKĘ"
    pozbyć smutku się na chwilkę ?
    MP

  • Deszcz

    25 January 2016, 20:42

    nierozbita skarbonka żalu pełna. skarby, które stały się powodem łez...
    dziękuję Ci za komentarz :D

  • 25 January 2016, 18:31

    Być jak rozbita skarbonka....
    Skarbonka jak sama nazwa mówi powinna mieć skarby w sobie tu nosi żal.........
    Wiersz bardzo fajny :). Pozdrawiam