Menu
Gildia Pióra na Patronite

Początek ...

Nowe drogi nowe cele nowe życie nowe wszystko,
Tu zaczynam nowe życie i wyciągam kartkę czystą,
Gniotę tą co zapisana i wyrzucam ją w ognisko,
To co było znika w ogniu i zostaje tylko przyszłość,
brnąć do przodu chcę przed siebie nie zważając na urwisko
tam gdzie dojdę do krawędzi wiem że znowu będzie ślisko.
Wiem, że pod nogami kryje się kolejne osuwisko.
Ale teraz się zatrzymam, nie upadnę w przestrzeń nisko.
Teraz wierzę mam nadzieję i nie poddam się tak szybko.
Nowe me wyobrażenie tego świata do mnie przyszło.
I od teraz chcę żyć chwilą mówiąc być aktualistką
nie ma sensu patrzeć na to co już dawno do mnie przyszło.
Inni mogę mówić do mnie ja i tak wiem mogę wszystko.
Więc zabieram stąd ze sobą stos mych myśli, to skupisko.
Na początku kartki zacznę pisać moje imię i nazwisko...

1202 wyświetlenia
16 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!