Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom...

Nosek do szyby przyklejony
widzę gdy furtkę otwieram…
W sieni ściskam dwie istoty
i radość ustami na policzkach znaczę...

W kuchni pachnącej obiadem,
i suszem grzybów, ziół…
Opowiadamy sobie swój dzień
wszystkie wzloty i upadki…

U nóg pies z kotem merdają ogonkami
jakby uczestnicząc w naszej rozmowie…
Nasz dom,…choć skromny…niewielki…
bogactwem uczuć nawet zimą płonie…

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Irracja

    9 March 2011, 08:11

    ... niezwykły zwykły dom...

    ;-)

  • 8 March 2011, 16:52

    Mamy taki dom, jaki sami stworzymy..
    I nie musi być wielki, okazały..
    Wystarczy, że jest w nim miłość, która tworzy ciepło domowego ogniska..i wraca się do niego..z radością w sercu :)

    Ciepło pozdrawiam :)

  • giulietka

    8 March 2011, 15:15

    Cudownie się wraca do takiego domu... do takiego wiersza też, by ogrzać się tym ciepłem...
    Pozdrawiam Gerardzie:)

  • Seneka 18

    8 March 2011, 09:52

    Dziękuję Agnieszko...Do szczęścia tak naprawdę tak nie wiele potrzeba...
    Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia Ci życzę...