Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmowa ( na indolencję )

No pomyśl chłopie sobie sam
Po drogach, stadionach afery jak sarny biegają
Jak rzeka płynie
kradziony szmal
A ty jak głupi
Z mozołem wciąż ich bronisz

Ref :Masz rację że jestem cham
Bo żeś idiota ci w oczy mówię
Lecz z uczciwości to chamstwo mam
Bo ja ci prawdę mówię

Bo widzisz Smoleńsk
Dziwny traf że tam pijani i głupi wszyscy byli ?
A ty im wierzysz ?!
Jakbyś miast mózgu orzeszek miał
Więc dlaczego się mi dziwisz

Ref:

Tutaj zabili potem tam
I samobójstwem to nazwali
A ty przytakujesz im
Jakbyś betonowy ten łeb swój miał
Więc pozwól że beton ci ten skuję .
Ref:
Przyjdą wybory a ty znów
Grzecznie wysłuchasz wiadomości
I PiS-em znów postraszą cię
Że zagłosujesz na złodziei i łajdaków różnej maści

Ref: Masz rację że jestem cham
Bo żeś idiota ci w oczy mówię
Lecz jam uczciwy a nie cham
Bo to ja ! to ja -Ci prawdę mówię.

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • M44G

    23 July 2014, 16:16

  • M44G

    23 July 2014, 16:14

    "Nie znać się na polityce
    I być głupim w każdym calu
    Jak zdrowo być wariatem
    W tym popieprzonym kraju "

    http://www.youtube.com/watch?v=_ZgVBmjzM1U

    ",,Idiota” z greckiego to ten którego nie interesują sprawy publiczne."

    Fajnie być - ηλίθιος.

    Video _ZgVBmjzM1U
  • 23 July 2014, 14:40

    Jak widać, POkręconych ludzi nadal nie brakuje. Taki tęPOgłowy/a, ocknąłby się dopiero wtedy, gdyby sprawa np. samobójstwa dotyczyła kogoś z ich bliskich. Tylko śmierć jest w stanie tę POrażającą tęPOtę im uzmysłowić. Kiedyś i ślepy przejrzy na oczy, a głupi pojmie swą głuPOtę.
    Wielu, ze wstydu POchowało już łby i nie szczekają. A ci, co jeszcze usiłują POdziamać, zwykle nie mają nic konkretnego do powiedzenia, poza wPOjoną im przez media "jedynie słuszną rację".
    A taki wiersz należy się tęPOgłowym. Im szybciej POjmą, w jakim zakłamaniu żyją, tym lepiej dla nich i ich dzieci.

  • RozaR

    23 July 2014, 14:00

    Owszem frapuje - też to opisałem -,,Prawa pedała" .(No nie do końca gender) . Demokracja Polska też nie byle jaka tylko że chwilowo nieobecna.
    Danusiu tu chodzi między innymi i o poważny grzech zaniechania myślenia.
    Samobójstwa - to seria samobójstw ok 30 osób w tym min. 15 ściśle związane ze Smoleńskiem. Media utrwalały wersję -samobójstwo. Np. Petelicki

  • dana1596

    23 July 2014, 13:47

    krzyk...głośny...a o jakim samobójstwie?
    No i chyba trochę obrażasz niewinnych...

  • RozaR

    23 July 2014, 13:44

    Oczywiscie to jest piosenka - idzie w tango.

  • RozaR

    23 July 2014, 13:44

    Nie ma ważniejszych niż ta !!! - a może wskażesz ?
    ,,Idiota” z greckiego to ten którego nie interesują sprawy publiczne.
    Zatem jesteś gpi- czyli idiota.