Menu
Gildia Pióra na Patronite

bajka o miłości

nocy ciszę
przeciął krzyk rozpaczy
błagalny skowyt
zdradzonej miłości
gdzieś
w zagubionym świecie
brudnych podwórek
domów bez okien
slamsów bezsilności

powiadasz że kłamstwo
on mieszkał w pałacu
złotymi klamkami
drzwi jej otwierał
kroplami szampana
ziemię użyźniał
na środku pustyni
tryskała fontanna

lecz on za nic miał puchary
pełne wina najprzedniejszego
płakał dziecinną rozpaczą
za tą
która wczoraj go opuściła
bo dopiero
widząc puste swe łoże
zrozumiał co znaczy
słowo miłość

powiesz że to bajka
z palca wyssana
i odpowiem
że rację masz przyjacielu
lecz w każdej bajce
jest źdźbło prawdy o życiu
i czy na pewno wiesz
co to jest miłość ?

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!