Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Noc, niezwykłe
uroki odsłania.
Od horyzontu,
po azymut,
gwiazdom
na romans
z księżycem
przyzwala.
Nie kryjąc
tej miłości
i mnie
na pokuszenie
wodzi.
Ochotę mam
zagryźć sumienie,
bo na cóż
pojmować te,
czy owe
wybory.
Czy pożądanie
na to nas
potrzebuje,
by trudniej
było zasnąć,
poznawszy mowę
Twojego ciała?

8402 wyświetlenia
97 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    1 December 2014, 22:06

    subtelny...