Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ziemia obiecana w pośpiechu

Noc jest spóźnionym autobusem
miejskim
o przybrudzonych oczach

Na siedzeniach senni ludzie
dotykają swoich odbić
w zaparowanych szybach

To jest jak nieregularna modlitwa
do boga w butach wojskowych
który będzie wytracać niewiernych
żujących beztrosko gumy balonowe

Jedynie Bolek i Lolek
nie mieli większych problemów
a ludziom i autobusom
jak psu kość
chleb
i słoik dżemu.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 5 January 2017, 01:23

    Ciekawy tekst.
    Pozdrawiam :)