Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Duszna noc"

Noc gorąca i duszna
powietrza brak
nie mogę oddychać
ciepła Twego czuję jeszcze smak

Jedwab przesiąknięty
rytmem naszych ciał
jeszcze rozkosz drży
w tańcu tym chcę... trwać

W więdnącym łożu
wiję się jak wąż
zapach twój się tli
w mojej krwi pulsujesz wciąż

Z boku na bok
rzucam się, a twarz
moja blednie i
oczy nie chcą spać...!!!

Lecz nie wiem, czy naprawdę byłeś tu,
czy tylko śniłeś mi się,
czy znów wyobraźnia ma urojenia tworzy swe?!
I nie wiem co naprawdę stało się,
czy w blasku świec żar unosił się,
a może to wszystko było marzeniem
chorą fantazją, zwykłym złudzeniem...?

Noc gorąca i czarna tak
że księżyc też stracił swój blask
blady świt rodzi się
nie pozostał mi nawet Twój cień

I wiecznie będę już trwać
w niewiadomej tej
niebios wciąż pytając...
czy żyje...
czy śnie...?

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących