Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc ciemna

Noc ciemna

Postać w czarnym płaszczu z kapturem
Noc wyjątkowo ciemna
Karetka błądzi pomiędzy życiem a śmiercią
Dziecko ze swoją niewinnością
Matka tracąca zmysły
Szale wagi wąchające się w zatrzymanym czasie
Biel płaszcza drugiej postaci odchodzącej w dal
Twarze lekarzy
Ucisk dłoni na piesiach we wzmaganiu się z mackami czerni
Obok zwykła noc
Ktoś ogląda film
Śmieje się szczęściem
Jedna z szal jednak przeważa
Dłoń wyciągnięta śmierci zimnej
Odchodzą w ciemną noc
Płacz matki
Ojciec klęczący przy wózku szpitalnym
Jego oczy szukające odpowiedzi na pytanie wykrzyczane Bogu
Blada twarz chłopca
Cisza przerywana skargą

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 854 wyświetlenia
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    6 October 2012, 21:59

    Smutne gdy ktoś odchodzi a świat pędzi jak oszalały i nie zatrzyma się nawet na taki moment by zapłakac- poruszający wiersz Władku-dobrej nocy,pozdrawiam:)