Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocą

Nocą przychodzą słowa spóźnione
tak ciche jak ruchy cieni
tak ciepłe jak Twoje dłonie
pulsują w krwi czerwieni

Słodko-ulotne słowa
pachnące wczesną wiosną
pod nocy osłoną
wybierają na sile i rosną

Gdy tylko świt nadchodzi
spłoszone przez światło promieni
chowają się na dnie duszy
i nic już nie mogę zmienić

5570 wyświetleń
86 tekstów
3 obserwujących
  • Sylwuchna

    6 January 2014, 13:15

    Dzięki za opinie : )

  • Szukającsiebie

    6 January 2014, 00:25

    Piękne.

  • Janya

    5 January 2014, 22:59

    Sliczny wiersz..