Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chmurka i jej cień

Dniem patrzę w czyste niebo
Widzę wiele jasnych plam
Jedna smutna jedna wesoła
Tyle emocji jest dookoła

Słyszę że ktoś mnie woła
Ale przed oczami mi się chowa
Chodzę szukając wszędzie
Pod kamieniem jak i na niebie

Znajduję cień za którym biegnę
Biegnę coraz prędzej i prędzej
Ale to tak naprawdę nic nie daje
Bo dogonić cienia nie mogę

I gdy zaczynam powoli rezygnować
Odwraca się właścicielka cienia
Zachłanno-delikatnie się przyglądam
Gdyż kawałek nieba na ziemi oglądam

#18 18.03.2012r,

4542 wyświetlenia
50 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!