Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez znaczenia

nocami suszę listy
nad rozlanym mlekiem
papier przyjmie wszystko
choć to nic nie znaczy

jak pszenicy ziarna
łzy patrzą przez palce

dotykam językiem
słonych brzegów kopert
być może zbyt pochopnie
spisałam nas na straty

137 909 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Myffa90

    29 May 2015, 21:59

    To spisanie na straty kupiło mnie w pełni.
    Całość też się podoba.

  • 17 May 2015, 19:39

    Trzeba teraz pootwierać koperty nad... parującym mlekiem i poprawić... ;)
    Ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • 2 May 2015, 13:37

    Bardzo ładny ;)

  • giulietka

    2 May 2015, 11:12

    Miło Cię tu zatrzymać, Marianko, dzięki za komentarz;)

  • nicola-57

    2 May 2015, 11:05

    zadumałam się tutaj, skłoniłaś mnie do refleksji, a wers: "łzy patrzą przez palce", urzekł mnie. Bdb wiersz, dzięki.Serdeczności :)