Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Ciebie

nocą księżyc przypomina, że będąc
w pełni można być tylko połową.
w sobie bez siebie, za każdym razem

być amatorem zbyt pospiesznie
układanych do snu słów. dziś nie padają
klasyczne deklinacje. mówisz.

o tej porze na parapecie wyobraźni
świecą pelargonie. maluję je na czerwono
jak usta dla ciebie przed wyjściem.

i tylko nocą palą się
wszystkie moje wiersze.
(01.02.2012)

53 626 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    11 March 2012, 13:02

    kłaniam się nisko :)
    i pozdrawiam

  • zugimihau

    11 March 2012, 11:28

    ..idealne!

  • ....ktoś....

    10 March 2012, 23:29

    chyle czoła
    pozdrawiam
    M.

  • marka

    10 March 2012, 20:49

    Wielgachny plus.

  • Akte

    10 March 2012, 16:07

    dziękuję i pozdrawiam ciepło wszystkich :)

  • PetroBlues

    10 March 2012, 13:52

    A mnie ujęły dwa ostatnie wersy. Ciekawa rozmowa ze samym sobą. Pozdrawiam.

  • sprajtka

    10 March 2012, 12:52

    Świecące pelargonie to mnie ujęło:)