Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nim odejdziesz

Nim odejdziesz, powiem Ci coś, co być może chciałbyś wiedzieć,
Nie rozumiem tego, dlaczego musisz iść, no dlaczego,
nie chcę Cię puszczać, choć wiem, że muszę,
tak bardzo przywiązana, w oczach łzy tęsknoty duszę,
jesteś jeszcze tu, lecz zaraz cień twój zniknie,
otworzysz drzwi i po prostu wyjdziesz,
wiem, ty nie chcesz, ja nie chcę także,
jesteś tutaj i zostań, o tym teraz marzę,
gdy mnie tulisz do siebie, chcę spostrzec twoje myśli,
czy to choć trochę miłość tą uściśli?
Czuję, że zaraz powiesz do widzenia,
i spostrzegnę się nagle, że Ciebie już nie ma,
położę się na łóżko, zgaśnie widok twojej buzi, twego uśmiechu,
zapomnieliśmy się zakochać w sobie w tym pośpiechu,
ale wierzę i wiem, że ty wierzysz ze mną,
że jak tylko wrócisz nasze duszę i serca, całe wieki razem spędzą!

8198 wyświetleń
76 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!