Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak to jest?

Nikt nie wie jak to jest być pustym,
nie dawać nic.
Nikt nie wie jak to jest nie mieć uczuć,
ze skały być.
Lecz me sny nie są puste.
i gdy zapadnie zmrok.
Wreszcie żyję, na nowo przeżywam.
Wytężam pilnie wzrok.
Winny jest cały świat za nieszczęścia, tragedie,
za kwiaty zła.
Dziś już nikt nie jest wart miłości, spokoju
i być jak brat.
Lecz me sny są wiele warte.
i gdy zapadnie zmrok.
Wtedy kocham, wiem co czuję.
Wytężam pilnie wzrok.
Nikt nie wie jak to jest kochać tak szczerze.
Oddanym być.
Nikt nie wie co to jest wzajemność.
zapomnieć się.
Lecz me sny nigdy nie kłamią
I tam ukryty sens.
Oczy ślepną, usta krwawią.
Ten sen ostatnim jest.

1379 wyświetleń
11 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!