Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmysły

nikogo
jak ty (dzień
bez ciebie ma swoje
siedem nieszczęść
jak tydzień
siedmioro dzieci swoich)
w tobie zaczynają się
i kończą moje istnienia

siódmym zmysłem badam
twoją niecodzienność
siedem cudów
w jednej osobie
Skarbie
jaki jest
mój daty śmierci wyznacznik

i by szóstego zmysłu poddać się rozkoszom
na mnie czeka już (bez)kres życia
z ust pogryzionych do krwi
z każdej sinej galaktyki na skórze
czy z pyłu kosmicznego
powstałaś
szósta była
miłość

13 685 wyświetleń
36 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!