Menu
Gildia Pióra na Patronite

nikczemny to dar
przybierać różną postać
w zależności od dnia

przemierzasz ulicami
dopasowując się do faktury

kameleon ludzkości

to nie schizofrenia

to strach przed samym sobą

spójrz choć raz
bez paniki w lustro

niech nie pochłania
cię bezradność

dostosuj się
do własnego ja

a może

ty go wcale
nie posiadasz?

38 196 wyświetleń
454 teksty
25 obserwujących
  • fyrfle

    12 December 2017, 14:29

    Bardzo mądry wiersz, aż dziwię się, że nie ma fiszek, zeszytów i opinii? Ja zostawiam fiszkę i uznanie.