Menu
Gildia Pióra na Patronite

niewypowiedziane

nigdy niewypowiedziane słowa
tkwią gdzieś w połowie drogi
z serca do warg

na wyciągnięcie ręki
nurkujesz we własnych myślach
których nigdy nie poznam

słowa nigdy niewypowiedziane
ustawiają się w kolejce

cień rzęs
kąciki ust wędrujące do góry
delikatność z jaką muskasz kartkę ołówkiem

boję się mrugnąć
bo jeszcze znikniesz

boję się zasnąć
bo może tej nocy dasz sobie spokój
z pościgiem za zającem

10 956 wyświetleń
93 teksty
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!