Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zlota pora

Nigdy nie widziałem tyle złota w jednym miejscu,
nigdy nie podejrzewałem zobaczenia promienii tak wielu,
cały świat mieni się i iskrzy od światel tej jesieni,
a powinienem rozglądać się i szukać puszystej bieli.

Kolory na gałęziach szukaja swego ujścia i ciężar życia wraz z wiatrem krok po kroku na ziemię je opuszcza.

Namalować tego nie jestem w stanie dlatego ten oto opis będzie moim obrazem.

23 689 wyświetleń
270 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!