Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odpal

nigdy nie myślisz
robisz wszystko za wcześnie
a chodzisz spać tak późno

po co biec tak szybko?
i tak to cię dogoni
kiedy przystajesz
zwykle unosi się
wokół Ciebie dym
nie palisz
spalasz wszystko
nic nie odradza się z popiołu
jesteśmy łatwopalni

trzymasz zapłakę w dłoni

kolejny z serii bzdetowatych piosenkopodobnych tekstów..

3216 wyświetleń
39 tekstów
10 obserwujących
  • chwilowo

    5 November 2011, 22:47

    :)

    myślę, że doszłam do momentu, w którym wiem, że mianem wiersza nie określa się tylko rymowanych tekstów. Owszem, rytmicznie zakończone wersy są bardzo poczytliwe i zwykle przepiękne jednak troszkę ostatnio dojrzałam i myślę, że moje "małe dzieła" też. Próbuję odchodzić od tej nazwijmy to bezpieczniejszej formy i starać się tworzyć coś nowego i bardziej "dorosłego".

    Pozdrawiam :)

  • Julka 10

    5 November 2011, 22:31

    Jakbym czytała wiersz o...samej sobie :):):) ogień pochłania mnie każdego dnia...gorąca moja głowa i...charakterek :):):) Ale ocalam od zapomnienia co...najważniejsze, nie spłonie w popiołach...co najpiękniejsze:):):)