Menu
Gildia Pióra na Patronite

NADZIEJA

Nigdy nie jest za późno
by rozpocząć nowy dzień
po mrokach bezkresnej nocy
pozostawić tylko cień.

Odrzuć przeszłości cienie
bezsilności tłumionej mroki
spójrz śmiało w marzenia
stawiaj w jutro pewne kroki.

Brzaskiem znowu dzień nastanie
i smutne rozjaśni oblicze
słońce wzbudzi jaskrawe śpiewanie
nadzieja blaskiem okrasi życie.

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • Cris

    5 March 2016, 18:40

    Optymistyczne spojrzenie na jutro...
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • 2 March 2015, 15:40

    Ja go ostatnio używam w charakterze powyższym ;););) niejako . nie mam pojęcia czy to afrodyzjak czy inny rodzaj uzależnienia , przyznaję ;)
    Twój wiersz na pewno mi się podoba
    tego jestem pewna ;) na sto procent
    Pozdrawiam ;)

  • dana1596

    2 March 2015, 15:37

    dzięki Natalio...kardamon to także afrodyzjak :)))
    Nadzieja jest zawsze optymistyczna, czasem potrzebuję dawki takiej "Nadziei"

  • 2 March 2015, 15:10

    O widzisz jaki składny kardamon ;)
    wszystkiego dobrego ;)