Menu
Gildia Pióra na Patronite

Artysta malarz...

Niezwykły zeń artysta malarz choć
pędzle to dzieło człowieka...
to On malując stworzył świat
kolorem wciąż go powleka.

Na przykład tęczą kryjąc niebo
gdy słońce z deszczem ziemię pieści
lub suknię nocy zdobi gwiazdami
a w blasku ich... księżyc umieści.

Lub... łąki w kwiecie odzieje
barwne nadając im kolory...
nie omijając także motyli
na skrzydła im nanosi wzory.

A także człowiek był Jego obiektem
a głównie... kolor Jego skóry
choć cały świat to Boże dzieło
mówią to dzieło... natury...

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Pechowa_

    9 January 2013, 16:43

    Wspaniale piszesz ...
    pozdrawiam..

  • awatar

    9 January 2013, 13:01

    ładnie się czyta
    ale dlaczego kolor skóry człowieka?
    myślę raczej o kolorach człowieka i ludzi
    o różnobarwnym przez to świecie
    pozdr.

  • misiek45

    9 January 2013, 12:42

    Barwny Twój wiersz Agnieszko gdyby malarz zasugerował się nim to namalowałby niezwykły obraz ,byłby on nic lepszym dziełem sztuki od Twojego wiersza który dla mnie jest perełką poezji-pozdrawiam serdecznie i miłego uroczego dnia życzę:))

  • 9 January 2013, 11:49

    Prześliczny wiersz.....

  • słoneczniki

    9 January 2013, 11:35

    Czuć w tym wierszu wrażliwość - nie tylko na piękno świata...

  • Seneka 18

    9 January 2013, 09:01

    Przepiękny wiersz...

  • agniecha1383

    9 January 2013, 00:54

    Dziękuję Anno a także P. Bogdanowi...serdecznie ...to wielka uciecha gdy wiersz zostanie doceniony:) Buziam...dobrej nocy:)