Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matka trędowatych

nie została rodzicielką
a była matką
niejednej potrzebującej
osieroconej duszy

ukochała małe w kołysce
i nad grobem stojące
obdarzała z miłością
matczynym ciepłem

kochała też te
których matki wybrały
lekkie życie lub alkohol

teraz w niebie
opiekuje się sierotami
razem z Ojcem Świętym

nie trzeba zostać rodzicielką, żeby być matką...

33 764 wyświetlenia
239 tekstów
82 obserwujących
  • annak

    28 May 2013, 18:32

    Dziękuję Michale :)

  • zugimihau

    27 May 2013, 23:24

    zgadzam sie

  • annak

    26 May 2013, 22:07

    Dziękuję Aniu :)

  • Pechowa_

    26 May 2013, 22:06

    Wspaniały wiersz :)

  • annak

    26 May 2013, 21:48

    Dziękuję Xavier :) również pozdrawiam :)