Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie zgodziłam się na to
By był obojętny
Albo by jego wzrok nieobecny na mnie
Ani na to by dotyk stał się czerstwy
Ale dostawałam zaklejone koperty
Bez nadawcy i z czerwonym znaczkiem
Może się to skończyć tylko źle lub przypadkiem dobrze
Nie chciałam mieszać
Ani ważyć piwa
Kiedy się wylało
Podłoga przykleiła mi się do stóp
I gdy nie znaliśmy się nadal
Przyszedł czas na przyszłość
Oddzielną wspólną
Albo żadną
Tylko żadne z nas nie potrafiło
Dokonać wyboru

29 238 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!