Menu
Gildia Pióra na Patronite

Blizny drzew się nie goją

nie zdołam już nigdy policzyć
tych słońc
co zaszły we mnie

nie powyjmuję już gwoździ
wbijanych codziennie
w twarde drzewa

nie pytaj mnie
czy ci wolno
będzie kiedyś zapomnieć

życie to dziwny sen
w którym siebie się nie pamięta
śmierć to przecież najprostsza
na trudne pytania odpowiedź

137 925 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 28 February 2013, 22:10

    Madź, jak zwykle okropny...
    tzn. okropnie dobry. :)
    Śmierć... ucieczka przed strachem... w strach...
    Czy odpowiedź? A może tylko koniec pytań?...
    Albo tylko kolejna złuda...
    Pozdrawiam. :)

  • Adnachiel

    27 February 2013, 10:41

    Boskie...

  • giulietka

    26 February 2013, 20:40

    Nie wiem skąd się wzięło to zdanie pomiędzy,
    ale mnie nim kupiłeś na amen!

  • MyArczi

    26 February 2013, 19:59

    "nie pytaj mnie
    czy ci wolno
    będzie kiedyś zapomnieć"

    zanim mnie zapamiętałaś
    ja już znalazłem się we śnie anioła stróża
    zwiastując autodestrukcję
    przez to, czego nie zatrzymam kiedyś w pamięci

    "życie to dziwny sen
    w którym siebie się nie pamięta
    śmierć to przecież najprostsza
    na trudne pytania odpowiedź"

  • giulietka

    24 February 2013, 08:59

    Bardzo przenikliwa puenta, Beti, lubię jak mnie rozczytujesz.

    Aguś, cieszę się, że zechciałaś zatrzymać się pod nim na chwilę.

    Dziękuję Wam za wpisy i to bycie tu i teraz, czasem bez żadnego śladu obecności,
    pozdrawiam serdecznie:)

  • misiek45

    23 February 2013, 21:57

    Piękny wiersz Madziu a w szczególności ostatnie zdania...śmierc to przecież najprostsza na trudne pytania odpowiedź..świetna kwintesencja wiersza-pozdrawiam milutko na wieczór:)

  • Gaia

    23 February 2013, 21:52

    a jednak
    każdym dniem liczysz
    srebro i złoto uśmiechu
    jakby od nowa

    I nie uciekaj Madziu :)*

  • giulietka

    23 February 2013, 18:33

    Aniu, Xav,
    I ja się cieszę mogąc Was tu spotkać:):*

  • Pechowa_

    23 February 2013, 14:51

    Bardzo warto d o Ciebie zawsze zaglądać.. piękny ciekawy wiersz... :)

  • giulietka

    23 February 2013, 12:25

    A zatem warto było tu wracać dla takich niespodzianek;)
    Pozdrawiam ciepło A. :)