Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Oddech piękna

Niezdefiniowane w swej doskonałości.
Nieosiągalne dla żadnej skali.
Wieloznaczne w swym wyrazie.
Takie je widzi wprawne oko, tak definicji chwyta się umysł.
Piekno kobiety jako sztuka,
każda kobieta portretem,
artystą człowiek co szuka.

12 273 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących