Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa plecionki w milczeniu.

Nie zasiadasz już na fotelu
Bujanym z ratanowej plecionki
Nie słychać papierowego szelestu
Nie dobierasz wielkości czcionki

Lecz jesteś tam w śród kwiatów
Wśród ich barw i cudnych zapachów
I czasami zamartwiasz się, łzy ocierasz
To Twa wiadomość zawsze była szczera

Mimo odległej drogi, dzielącej Nas
To zawsze masz niewerbalny przekaz
Bardziej czytelny niż wiersze poetów
Tyle potrafisz w ciszy przekazać słów

I choć wiem, że wszystko kończy się
To jedno intryguje szczególnie mnie
Czy z przystanku, znów autobus ruszy?
Czy Twa treść, mnie rozbawi, wzruszy ?

https://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    14 September 2014, 16:05

    Dziękuję Jacku. Miłego popołudnia.

  • 14 September 2014, 15:50

    Interesujący przekaz z ciekawą barwą.Pozdrawiam.