Menu
Gildia Pióra na Patronite

(...) bo nadzieja spoczywa za horyzontem marzeń ...

Nie zabieraj mi światła
co serce oświetla
ciepłem otulając
zbłąkane myśli

Ofiarowujesz mi „dziś”
pełne entuzjazmu
jak dar
otwartych dobrocią dłoni

Trwaj „jutro”
oplecione skrzydłami pragnień
dające iskrę
by marzyć i żyć

Bądź niczym „wczoraj”
taką towarzyszką
co w migawce wspomnień
uśmiech wywołujesz

Nie pragnę cudów
wielkich dowodów
jedynie wiary
i twej obecności…

49 598 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Efemeryda60

    20 November 2012, 03:59

    Ważne i piękne słowa :

    Nie pragnę cudów
    wielkich dowodów
    jedynie wiary
    i twej obecności…

  • misiek45

    14 November 2012, 23:09

    Pięknie napisane Joasiu ,bardzo wymowny wiersz -pozdrawiam miło:)

  • katjaa

    14 November 2012, 20:20

    jaki piękny wiersz...