Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziękuję...

Nie wytykałaś moich wad nawet przez chwilę
choć wiedziałaś, że mam ich tak wiele…
pokochałaś mnie takiego, jakim byłem
moją skromność, nieśmiałość i oczu zieleń…

W miejscu, gdzie stała kiedyś stara kuźnia
znaczyliśmy ścieżki swoimi krokami…
snując marzenia o wspólnych podróżach
tych tutaj i tych przyszłych gdzieś między gwiazdami…

Mimo, że byłem tylko słabym człowiekiem
dawałaś mi wiarę w lepsze, bo wspólne życie…
mówiłaś, że szczęście między palcami nam ucieknie
jeśli nie spróbujemy je mocno dłońmi uchwycić…

Dzisiaj już ciebie nie ma,…ale wiem, że jesteś gdzieś na dalekim niebie
zostało wspomnienie, kilka wierszy, ścieżek razem wydeptanych
i ten grób…gdzie tylko duszą mogę dziś spotykać ciebie
i te gwiazdy…i ja…w szponach sieci… zabłąkany…

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    7 July 2011, 21:26

    Dziękuję Wam Miłe Panie za budujące opinie...słowa piękne jak płatki róż w rozkwicie...i uśmiech obsypywanej nimi ulubienicy...
    Małgosiu...wiem...pamiętam...:)

  • bajka1

    4 July 2011, 16:18

    poruszający...pięknie

  • jacqeline

    4 July 2011, 13:27

    Och Gerardzie, jak zwykle wzruszam się czytając Twoje słowa. Zwłaszcza ostatnia strofa jest szczególnie bliska mojemu sercu, zapewne wiesz dlaczego, jeśli pamiętasz moje opowiadania.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • 4 July 2011, 13:01

    Czytam kolejny raz... i mogę powiedzieć.. Dziękuję Gerardzie za piękne chwile wzruszeń, których nie brakuje na Twoim profilu.

    Pozdrawiam ciepło :))