Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamięć o wolności

nie wstydzę się ojczyzny
nieść flagi się nie boję
bo morda to nie szklanka
pobiję to zagoję

polityk nie zatrzyma
dziennikarz nie okłamie
bo POLSKĘ w sercu trzymam
i własne mam już zdanie

pamiętaj skąd przyszedłeś
pamiętaj ziemię tą
bo kiedy życie minie
wspomnisz rodzinny kąt

przodkowie szli na wojnę
by czystą przelać krew
byśmy mogli spokojnie
poczuć wolności zew

dziś rządzą nami śmieci
niech się zapchają władzą
biało czerwone dzieci
nigdy się nie poddadzą

pamiętaj skąd przyszedłeś
pamiętaj ziemię tą
bo kiedy życie minie
wspomnisz rodzinny kąt

48 093 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
  • fyrfle

    28 March 2016, 12:42

    Lasy tak, a jeszcze te w górach.

  • PetroBlues

    27 March 2016, 20:38

    Dokładnie;)

  • PetroBlues

    23 March 2016, 18:32

    Wojtek, kompletnie się nie zgadzam. Ojczyznę tę prawdziwą, też ma się tylko jedną.

    Mirek, ja dokładnie tak samo i jestem dumny, z tego gdzie się wychowałem, lasy są przecież piękne! :)

    Pozdrawiam panowie:)

  • fyrfle

    23 March 2016, 14:51

    Wiersz inspirujący, a ja? Wyszedłem z lasu,a przyszedłem z miasta, zaś teraz jestem tu.:)