Menu
Gildia Pióra na Patronite

biały karzeł

nie wierzę własnym oczom
i twoim też nie wierzę
gdy stoisz na wyciągnięcie
dłoni
z duszą na progu

by pojąć cię
staję na palcach
a przecież do pięt nie dorosłam
temu co nas przerasta

patrzę w niebo
przyglądam się niemo
stygnącym w bieli gwiazdom

może nie przez przypadek
pozostawiono nas
samym sobie

137 839 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Iکқяa

    11 January 2015, 23:13

    piękne słowa....zatrzymuję :)))

  • krysta

    11 January 2015, 18:45

    Bardzo podoba się...lubię czytać Twoje wiersze.
    Pozdrawiam serdecznie :)