Menu
Gildia Pióra na Patronite

znieczulenie

nie wiem skąd to kłucie
w pustce pod żebrami
serce snem kamiennym
przypieczętowane
jeśli życie boli
jak boli bezczucie
kiedy czyjaś ręka
resztką sił podnosi
z grobu moich wspomnień
niepamięci kamień

nie wiem skąd to drżenie
pod czarną krą powiek
kiedy lodem skute
zaklęte źrenice
tylko tamta ręka
śni się gdzieś nad skronią
jakby chciała wskrzesić
w snów grobowcach życie

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 June 2014, 16:06

    Zaskoczyło mnie Twoje podsumowanie, Star...
    może dlatego, że w samo sedno!
    Pozdrawiam;)

  • giulietka

    21 June 2014, 12:07

    Jacku, przepraszam, że nie ostrzegłam;)

    Wdech, wiedziałam, że tak odpowiesz;p brzmi znajomo...

  • wdech

    21 June 2014, 11:59

    to drugie:) to było pod wiersz

  • 21 June 2014, 11:56

    Zakuło podczas lektury.Dobrze się czyta.

  • giulietka

    21 June 2014, 11:53

    całkiem niezła zwrotka
    ale nie moja

    ps.wdech masz jakieś imię?

    m., niewiele mi to mówi

  • .Rodia

    21 June 2014, 11:49

    trudno powiedzieć
    i tak i nie

  • wdech

    21 June 2014, 11:49

    zatrzymuje...
    zmieniłbym, dla czytelności jeden wers na:
    ,,pod czarną krą powiek,,
    --------------------------
    to nic...
    gdy zaboli uśmiech
    zadrży powietrze
    ciepłem umykających słów
    chcąc wyświetlić zalążki dobra
    nic to...

    pozdrawiam

  • giulietka

    21 June 2014, 11:46

    to akurat przejaw bezmyślności

  • .Rodia

    21 June 2014, 11:10

    fajny pomysł
    niezłe