Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widnokrąg

nie wiem, nie dowidzę
gdzie granica pomiędzy
czernią i bielą
niezapominajką i wypalonym zniczem
złotem i rdzą

nie wiem, nie zauważam,
gdzie się kończy, a gdzie zaczyna
szczyt i dolina
morze i niebo
ład i chaos

nie wiem, nie czuję,
to jeszcze czy może nie
ciepło czy mróz
powab czy wstręt
zmysł czy organ

wiem jednak, wiem
to widnokrąg

3214 wyświetleń
22 teksty
1 obserwujący
  • czarna mamba

    16 November 2012, 08:05

    fajnie mi sie czyta:)